(detox) Tzatziki

15 July 2014

Een fris en licht beleg voor op je brood of cracker! Lekker in deze tijd van het jaar! Ook lekker als dip: Tzatziki! Ik maak/eet het geregeld en wil het jullie daarom ook aanraden, want het bevalt erg goed! Hierbij het recept voor de gezonde/detox variant uit het boek in 28 dagen van giftbelt naar tempel van Jacqueline van Lieshout. » nogmaals het boek is ook een echte aanrader, dit is nog maar één van de gezonde detox recepten!

file

Ingrediënten:

  • 500 ml geitenyoghurt
  • 2 knoflookteentjes
  • handje bieslook
  • 2 tl dille
  • peper
  • komkommer (zonder zaadjes)

Doe de yoghurt en de knoflook in de keukenmachine of blender. Rasp de komkommer in hele kleine sliertjes. Voeg dan alles samen.

Leg een theedoek in een zeef en de zeef onder een kommetje. Giet de Tzaziki daarin en laat het ongeveer vier uurtjes in de koelkast staan.

Wanneer je de 'echte' variant wilt, dan vervang je de geitenyoghurt door Griekse yoghurt.